İstanbul kamerayla atık su borusunu açan tesisatçı sorunun kaynağını bulabilmek için eskiden kırıp dökme işlemi, fayansları sökme gibi yöntemler kullanıyordu. Bu yöntemler ile mutfak ya da banyolar harap oluyordu. Teknolojinin gelişmesi her alanda olduğu gibi atık su borularının açılması alanında da birçok fayda sağlamıştır. En azından artık kırıp dökme, fayans sökme gibi işlemler yapılmıyor, kamera ile atık su borusundaki sorun anında tespit edilerek, tek noktadan tamir işlemi yapılabiliyor. Gereksiz masraflara gerek kalmadan modern cihazlarla yapılan bu işlemler sayesinde mülk sahibine ya da kiracısına ek bir masraf çıkarılmadan sorun kökünden çözülebilmektedir.
Tuvalet kokuları atık su borusunun tıkanmalarının önde gelen nedenlerinden biridir. Tuvalet kokuları bozuldukça parçalanma ve tuvalete düşme eğilimi gösterirler. Bu, özellikle klozetin kenarından sarkan ürünler için geçerlidir Bu olduğunda, tuvalet spreyi sertleşebilir ve tuvalet giderini tıkayabilir. Her şeyi göz önünde bulundurarak, kenardan sarkan tuvalet spreylerini kullanmaktan kaçınmanız önerilir. Bunun yerine, tankın içine girenleri tercih edin Eski tuvaletlerin çoğu doğası gereği düşük sifonludur, bu da sonunda düşük basınçla ilgili sorunlarla karşılaşacağı anlamına gelir. Yıkama gücünün de düşük olma olasılığı yüksektir. Geçerli bir çözüm, tuvaleti düşük akışlı tasarıma sahip modern bir tuvaletle değiştirmektir.
Atık Su Borusu Tıkanıklığı Nasıl Önlenir?
Eski boru tesisatı da tuvaletin tıkanmasına neden olabilir. Yıllarca eskiyen ve eskiyen evinizdeki boru tesisatı çökmeye eğilimli hale gelebilir. Bu olduğunda, borular kırılacak ve tıkanacaktır. Evde birden fazla tuvalet varsa ve hepsi tıkanıyor gibi görünüyorsa, ciddi boru tesisatı hasarıyla karşı karşıya olabilirsiniz. Atık su borusuları tıkalı bir lavabo veya tuvaletin evinizde neden olabileceği sorunları anlar. Tuvaletin tıkanması genellikle fazla tuvalet kağıdının sifonu çekmesinden veya plastik veya plastik torba gibi nesnelerin tuvaleti tıkamasından kaynaklanır.
Atık Su Borusu Neden ve Nasıl Tıkanır?
Atık su borularının tıkanma sebepleri genellikle hep aynıdır. Bunları maddeler halinde incelersek;
• Atık su boruları zamanla kireçlenme yapar. Tuvalete atılan yabancı cisimler, bu kireçlenmeye takılarak suyun gitmesini engeller,
• Alt yapının yapılırken gider borularının eğimsiz olması, zamanla kireçlenme yapan borularda tıkanıklığa neden olur,
• Atık yağların mutfak lavabosuna dökülmesi sonucu, bu yağlar borular içinde donarak tıkanıklığa sebep olur. Bunun yanı sıra zamanla yıkanan bulaşıklardan dökülen yağ kalıntıları da tıkanıklığa sebep olur.
• Atık su boruları zemin altından gittiğinden dolayı, zamanla üzerindeki ağırlık sebebiyle çökme olabilir. Bu da yine atık su borularında tıkanmaya neden olur.
Atık Su Borusu Kamerayla Nasıl Açılır?
Atık su borusunu açmak için özel üretilen kanal görüntüleme kameraları kullanılır. Bu sayede atık su borusundaki tıkanıklığın kaynağına inilerek görüntüleme yapılır. Evlerde giderlere atılan birçok yabancı madde, kanalizasyona gitmez ve boru içinde birikerek suyun akışını bozar. Hatta önüne geçerek set oluşturur. Tıkalı atık su borusunun açılması işleminden sonra kamera ile görüntüleme işlemi yapılmasının en büyük nedeni, aynı sorunun tekrar yaşanmasını önlemek içindir. Boru görüntüleme kameraları, boru içindeki yapısal hataların ve problemli alanların tespitinin yapılmasını sağlar. Kanal içindeki atık su kaçaklarının noktasal olarak tespitinin yapılmasını sağlar. Atık su borusunun temizlik durumu kontrol edilebilir. Ayrıca kanalizasyon hattını etkileyen şartların kontrol edilmesini sağlar.