İstanbul kırmadan boru tıkanıklığı açılır Özellikle kanalizasyon borularının açılmasında kullanılan en etkili yöntem robot cihazlardır. Teknolojik gelişmeler tesisat sektöründe de birçok gelişmelere sahne olmuştur. Boru tıkanıklıklarının açılması için robot adı verilen cihazlardan faydalanılır. Robot adı verilen cihazın ucuna tıkanıklığın sebebine uygun bir aparat takılarak kanalizasyon borusuna gönderilir. Giderdeki tıkanıklık tuvalet kâğıdı, hijyenik ped ya da çocuk bezi gibi yumuşak parçalardan oluşuyorsa, robot cihazın ucundaki aparata dolaşarak geri çekilir ve tıkanıklık açılmış olur. Bunun dışında kireçlenme yada gidere kaçırılan sert bir cisim nedeniyle oluşan tıkanıklıklarda ise robotun ucuna takılan kırıcı ve parçalayıcı aparat ile bu sert cisim parçalanarak kanalizasyona gitmesi sağlanır.
Kendi başınıza çözebileceğiniz birçok tesisat sorunu vardır. Ancak bir profesyonelin yardımına ihtiyaç duyanlar da vardır. Örneğin patlamış bir boru gibi. Patlamış bir boruyu onarmak çok emek yoğundur. Boru patlamaları, İstanbul çevresinde en yaygın tesisat sorunlarından bazılarıdır. Yoğun emek gerektirir. Çünkü sorunu çözmek duvarın açılmasını, bozulan borunun değiştirilmesini ve ardından duvarın yeniden sıvanmasını içerebilir. Boru patlamalarının çoğu duşlarda, banyolarda ve mutfaklarda meydana gelir. Boru patlamaları önlenebilir ve önceden bir sorun olabileceğini öğrenirseniz sorun giderilebilir. İstanbul Tesisat boru patlamalarını önleme ve düzeltme konusunda deneyim ve bilgiye sahiptir.
Boru Kaçağı Tespiti
Bazı insanlar boru sızıntılarının aniden meydana geldiğini ve bunu önceden önlemenin bir yolu olmadığını düşünür – bu doğru değildir. Ne aradığınızı biliyorsanız, boru sızıntılarını önceden tespit etmenin çeşitli yolları vardır. Çoğu boru sızıntısı, boru yavaş yavaş bozulduğu için belirli bir süre içinde meydana gelir.
Tespit ekipmanımızı ve video inceleme kameralarımızı kullanarak, iç boru tesisatınızdaki, mülkünüze hizmet veren su hattınızdaki veya drenaj sisteminizdeki tüm gizli çatlakları tespit edebiliriz. Muhtemel sızıntıları ve diğer sorunları ciddi hasara yol açmadan önce tespit etmek için size önleyici bir bakım planı da sağlayabiliriz.
- Tıkanmış drenaj, kıvrımlı veya hidro jet ekipmanımızla temizlenir.
- Arızalı veya arızalı karter pompalarının değiştirilmesi.
- Donmuş boruların çözülmesi .
- Kendi mülkünüzde veya Şehir kanalizasyon sisteminden kaynaklanan kanalizasyon yedeklemesinin temizlenmesi.
- Çevre drenaj denetimi ve onarımı.
- Drenaj muayene, temizlik , onarım ve bakım.
- Hidro jet iç ve dış drenaj.
- Kanalizasyon hattı tamiri ve değişimi.
- Su hattı tamiri ve değişimi.
- Su basıncı problemlerini kontrol etme.
Tuvalet ve Banyo Giderini Kırmadan Açma
Tuvalet ve banyo giderleri, herhangi bir fayansa zarar vermeden kolaylıkla açılabilmektedir. Mutfak giderindeki tıkanıklıklar, banyo süzgeçlerindeki tıkanıklıklar, küvetlerde yaşanan tıkanıklıklar hiçbir yapı malzemesine zarar vermeden açılabilmektedir. Evlerde ve işyerlerinde sürekli kullanılan gider boruları bazen kullanıcı hatalarından bazen de tesisatın hatalı döşenmesinden dolayı tıkanabilmektedir. Gider borularındaki bu tıkanıklıkların sebebini öğrenmek için kameralı görüntüleme hizmeti veren profesyonel bir firmadan destek alınmalıdır. Bu firmalara tıkanıklıkları açmanın yanı sıra kalıcı çözümler üretmektedirler. Giderlerdeki tıkanıklıkların açılması için kameralı ve kamerasız fiyatlandırma yapılmaktadır. Tıkanıklık açma işini yapan mahalle arası tesisatçılar kameralı sistemler kullanmadıkları için tıkanıklıkları geçici olarak açmaktadırlar. Oysaki kameralı firmalar kesin çözüm üretmektedirler.
Gider Boruları Neden Tıkanır?
• Tuvaletlere atılan tuvalet kâğıtları, çocuk bezleri, ıslak mendille ve hijyenik pedler tıkanıklıklara neden olur.
• Tuvaletlere atılan çocuk oyuncakları da tıkanıklıklara neden olur.
• Mutfak lavabolarında yıkanan bulaşıkların yemek artıkları,
• Mutfak lavabosuna dökülen atık yağların zamanla gider borusunda donarak boruyu tıkaması,
• Banyo lavabolarına ve küvetlere giden saç ve sabun gibi atıkların gideri tıkaması,
• Gider boruları tamirleri sırasında harç, derz, kum gibi atıkların zamanla katılaşarak gider borusunu tıkaması,
• Atık pis su borularının döşenmesi esnasında hatalı eğim verilmesi sonucu tıkanması,
• Gider borularının üzerindeki toprağın zamanla çökmesi sonucu gider borularında tıkanıklık oluşabilir.